Vihreät arvot: Rakennetaan Helsinkiä missä on hyvä asua läpi elämän, kun kaupunkia rakennetaan ja kehitetään kestävästi.

11.06.2021


 Muokkaa sivun sisältöä 

Tässä vaaliaamuun herätessä tuntuu hyvältä saada olla mukana rakentamassa Helsinkiä missä on hyvä asua läpi elämän, kun kaupunkia rakennetaan ja kehitetään kestävästi.

Vaalien alla olen keskustellut lukuisten äänestäjien kanssa. Toki kaupungin rakentaminen, talous ja koulut puhuttavat.  Erityisesti nuoremmat äänestäjät haastavat Kokoomuksen vihreitä arvoja, jotka haluan tässä nostaa esiin.

Olen ollut useamman vuoden kokoomuksen ympäristöverkoston jäsen. Pääperiaate on, että jätämme maan aina paremmassa ja kestävämmässä kunnossa seuraavalle polvelle. Niin haluamme toimia myös Helsingissä.

Tässä otteita ympäristöohjelmastamme ja ilmastotyöstämme

-       Vehreydestä ja luonnon monimuotoisuudesta pidetään huolta kaupunkia rakennettaessa.

-       Haluamme hyvät jokapäiväiset ulkoiluedellytykset kaikkiin kaupunginosiin.

-       Hyvinvoiva ja monimuotoinen luonto lisää helsinkiläisten hyvinvointia.

-       Lähivirkistysalueiden pitää olla viihtyisiä ja lähellä asukkaita sekä niitä pitää voida käyttää monipuolisesti.

-       Helsingin rannat ja puistot ovat paikkoja rauhoittua, mutta myös kohdata ystäviä. Haluamme helpottaa liikkuvien kioskien ja pop up -pisteiden syntymistä kävely- ja ulkoilureiteille.

-       Turvallinen kaupunki on valaistu hyvin ja siellä voi kävellä mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Viihtyisä kaupunki on siisti ja roskaton. Roska-astioita tulee lisätä etenkin keskusta-alueella.

-       Katujen kunnossapito tehdään sujuvasti kaupunkilaisten arkea tarpeettomasti häiritsemättä

-       Kaupunkia kehitetään kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Vastuullinen taloudenpito sekä ekologinen ja sosiaalinen kestävyys varmistavat sen, että pystymme tarjoamaan hyvän elämän edellytykset myös tuleville helsinkiläissukupolville. Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja luonnon hyvinvoinnin turvaamiseksi on tehtävä töitä joka rintamalla, esimerkiksi tulevaisuuden energiaratkaisujen osalta.

11.06.2021Vihreät arvot: Rakennetaan Helsinkiä missä on hyvä asua läpi elämän, kun kaupunkia rakennetaan ja kehitetään kestävästi.
02.06.2021Talviuntipaikkoja kaikille Laajasaloon
28.05.2021Helsingin koulujen lisärahoituksesta jatketaan keskustelua